А ви вже придбали зелену красуню до Новорічних свят?

Готуємось до Новорічних свят. Одним з головних атрибутів є зелена хвойна красуня.

– Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України № 367 від 23.11.2020 року «Про організацію охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування у передноворічний період 2021 року»,- говорить Сергій Чухно, лісничий Барвінківського лісництва, –  Та згідно статтей 19,28-1,86,91,105 Лісового кодексу України, статтями 13,21 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статтею 2 Закону України. Про Національну поліцію», статтею 3 Положення про Державну екологічну інспекцію України, у ДП “Ізюмський лісгосп” створено постійно діючі рейдові бригади по охороні хвойних насаджень.
Підприємством розроблені заходи у відповідності з якими здійснюється робота по профілактиці незаконних рубок, виявленню випадків порушень та притягненню винних до відповідальності.
Порушник який незаконно зрубає ялинку- заплатить штраф в розмірі 510грн. та відшкодувати шкоду заподіяну самовільною рубкою в розмірі 518грн 91коп.за ОДНУ ялинку. Ялинки можна придбати цього року на териториторії Барвінкісвького лісництва. За адресою: місто Барвінкове, вулиця Пушкіна 82. Ціни: від 36 гривень за півметрову ялинку та 540 гривень за шести метрову ялинку . До кожної новорчної красуні буде прикріплюватись бірка з штрихкодом. Законність походження можна перевірити на сайті державного лісового агенства. Штрафи за самовільне зрубування ялинки від 510 до 1200 гривень.