На головну / НОВИНИ / Що приготувати на Масляну?

Що приготувати на Масляну?

Якщо ви ще не визначилися із стравами до святкового столу, то скористайтеся рецептами наших земляків. Спеціально для передплатників «Вістей Барвінківщини» вже опробовані, продегустовані, оцінені гурманами страви. Їх вам з любов`ю рекоментують підписники нашої групи у Фейсбуці, які добре знаються на секретах кулінарії, які вдома готують дивовижну смакоту і балують своїх рідних справжніми шедеврами власної кухні.

Татарський сметанник  від Альфії  Канюки:

Татарська кухня славиться смачною випічкою, серед якої дивовижний, незабутній, дуже смачний і ніжний відкритий пиріг з ванільним ароматом, зі сметанною начинкою — татарський сметанник! Чимось нагадує чізкейк, але текстура більш повітряна!

У цьому році так склалося, що початок Масляної співпав з 8 березня і, напевно, найбільш оптимальним варіантом замість смачних млинців або вареників чи святкового торта буде саме сметанник, тим більше, що готується він дуже просто і з доступних продуктів. Інгредієнти для приготування сметанника:

Для тіста: 200гр. вершкового масла; 1 яйце; 0,5 ст. цукру, 1,5 ч.л. розпушувача; 300гр. борошна. Розтерти масло з цукром, додати яйце, розмішати, додати борошно з розпушувачем і замісити тісто. Готове тісто розподілити рівномірно тонким шаром у змащену форму, діаметр 20см. Зробити бортики.

 

Для крему: 500 гр. сметани, 4 яйця, 5ст.л. цукру, ванілін. Вінчиком збити сметану з яйцями, ваніліном і цукром до однорідності. Вилити крем на тісто і випікати при 1800 30-40 хвилин. Готовий пиріг залишити у формі до повного охолодження. Добре остиглий пиріг викласти на блюдо і можна кликати коханих  і друзів до чаю. Смачного всім!

Роман Засіньов: Якщо млинці, то тільки з творогом

Вам потрібно буде: дві склянки молока; по чотири ложки масла рослинного походження і цукру; дві ложки крохмалю; дві склянки борошна; одна склянка кип’ятку; чотири яйця; дрібка солі.

Починаємо готувати: 

Як завжди, спочатку розбийте яйця в миску, всипте цукор, додайте дрібку солі і збивайте.  Після влийте молоко, масло і продовжуйте збивати. Підлийте кип’яток, всипте крохмаль і перемішайте. Останнім введіть борошно, тільки сипте потроху і добре вимішуйте, щоб тісто вийшло без грудочок. Сковорідку нагрійте, змастіть маслом і посмажте млинці. Начинку можна будь-яку, але для свята Масляної якнайкраще пасує саме творожна. Смакота! Спробуйте!

Млинці з начинкою і без від Олени Шматько:

Млинці з цибулею і яйцем

Тісто: 3 яйця, 4 ст. л. цукру, щіпка солі, 700 гр. молока, 50 гр. рослинного масла, 2-2,5 склянки борошна. Начинка. На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати нарізані варені яйця, перемішати. Посолити, поперчити, хвилинки 3 потримати під закритою кришкою. Класти в центр кожного млинчика, формувати мішечки з начинкою, які я зав’язую стрічками сиру.

Млинці з яблучним присмаком

Смак цих чудових млинців перевершив всі мої очікування! Це просто дивовижно! Пропоную і вам покуштувати. Складові: борошно — 2 склянки (може знадобиться і менше, не поспішайте всипати відразу все); молоко- 3 склянки; цукор-3-4ст.л; яйця-3 шт; рослинне масло 50 гр; сіль-1 ч.л (не повна); яблука-3-4 шт. Спосіб приготування: Яйця трохи збити вінчиком, додати сіль, цукор, молоко, рослинне масло, поступово всипати борошно. Яблука почистити і натерти на крупній тертці. Змішати з тістом. Якщо вийшло густувате, можете додати молока. Випікати на розігрітій сковорідці, як звичайні млинці. Складати гіркою, промащуючи кожен млинчик вершковим маслом. Подавати з медом або згущеним молоком, а можна просто з ароматним чаєм. А якщо до цього ж тіста замість яблук додати 3-4 ст.л. какао, то виходять смачненькі шоколадні млинці.

Печінкові млинці з морквою і цибулею

0.5 кг печінки, 2-3 цибулини перемолоти на м’ясорубці. Додати 3 яйця, 200 гр. свіжого молока, сіль, перець мелений, 1 склянку борошна (якщо мало — додати ще). Дати настоятися хвилин 20 і випікати млинці на сковороді, злегка змащеній олією. Готові млинці намазати з одного боку майонезом + подрібнений часник. На один край смужкою викласти підсмажену цибульку з морквою, згорнути рулетиком і розрізати навскоси.

ВСІМ СМАЧНОГО! І ЗІ СВЯТОМ!!!

Про нас Столбова Ірина

Редактор "Вісті Барвінківщини" irinka.stolbova@ukr.net

Перевірте також

Кожен новий виріб – то крок до досконалості

Барвінківчанка не тільки займається виготовленням ексклюзивної біжутерії для модниць, а й вирощує унікальні сорти сухоцвітів Не скажу, …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *