icon clock09.10.2020
icon eye241
Громада НОВИНИ

Вся школа … на комп’ютерному моніторі

У Гаврилівському НВК діє система відеоспостереження
У закладі цьогоріч встановили 12 відеокамер, за допомогою яких можна відстежувати і контролювати ситуацію на всіх двох поверхах школи – на вході, у фойє, гардеробі,коридорах, їдальні, спортивній залі, у приміщенні дошкільнят.  Це перший у районі навчальний заклад, де діятиме така новація.

– Це для нас новація,- говорить вчитель історії Сергій Мірошниченко, який переймається безпекою в закладі освіти. – А загалом це вже давно визнана світова практика, яка успішно діє вже по дуже багатьох шкільних і дошкільних навчальних України. Ми теж вирішили йти в ногу з часом і ось налагодили у своєму НВК таке відео спостереження. Я переконаний, що це життєва необхідність, що це насамперед безпека і контроль дітей, це має дисциплінувати учнів, це дасть можливість врегульовувати конфліктні ситуації чи непорозуміння, якщо такі трапляться поза межами кабінетів. Якщо у класах ситуація постійно під контролем вчителя, то у так званих публічних локаціях контроль дещо послаблений. І тут відеоспостереження вкрай необхідне.

Зображення з відеокамер виведене на монітор  шкільного робочого комп’ютера. Дванадцять  камер — стільки ж віконечок із зображенням на моніторі. Може бачити що робиться на будь-якій із зон, що потрапляють у фокус камер. Внизу монітора – три порожніх віконечка.
-Це на майбутнє, – коментує педагог. – Маємо намір встановити ще, як мінімум,  три камери для зовнішнього спостереження за подвір’ям закладу – на вуличному вході у будівлю, біля котельні, біля воріт. І ми це зробимо найближчим часом.
Сергій Вікторович говорить «ми» , маючи на увазі себе й свого сина, який допоміг батькові реалізувати ідею встановлення відео нагляду у рідній школі. Він подарував камери, а вже позабюджетним коштом виконано монтаж всієї системи.
– Ми не приховуємо, що в школі працюють камери. Ніякого секрету з цього не робимо. Хай знають всі в селі – ми дбаємо про безпеку дітей, про збереження шкільного майна. Школа рада добрим гостям, а від камер вже не сховаються ті, хто йде сюди зі злими думками чи намірами. Тепер вся школа простежується на моніторі нашого комп’ютера.