Від захоплення до професіоналізму

Яскравість, витончений дизайн, не звичні та сміливі рішення нейл-арта, форма нігтів та модні кольори, останні новинки створюють свої актуальні тенденції найбільш популярних варіантів модного манікюру. А висока майстерність та творче натхнення створюють на руках справжні шедеври, з різноманітністю малюнку, яскравістю кольорів та прикрас, виконаних в різних видах техніки та смаку. Манікюр завжди приваблював, завжди був в тренді мод індустрії краси. Та сучасний, виконаний  майстерно, одразу приваблює оцінюючий погляд.Не можна не звернути уваги на роботи барвінківчанки, Поліни Розумної. А велика кількість дипломів, якими вкриті стіни її кабінету, чисельна кількість сертифікатів говорять про дуже високу оцінку й визнання майстерності та професіоналізму. Хоча Поліна має освіту хірургічної медичної сестри, а за плечима двадцять років медичного стажу, та останні дев’ять років професійнозаймається саме цією улюбленою справою. Сама майстриня не з Барвінкового, родом з Донецької області. А приїхала сюди за чоловіком. Син пішов до другого класу, а Поліна до Барвінківського центру зайнятості, де й запропонували відкрити власну справу. Думати довго, обирати вид діяльності не довелось, адже до цього вже близько п’яти років за сумісництвом з медициною робила подружкам манікюр. Тож, було прийнято рішення, з кагорти любителів час перейти до професіоналів. Підготувала бізнес план, додала до нього декілька сертифікатів та дипломів з курсів, які вже зібрала за любительський період і отримавши з центру зайнятості фінансову допомогу відкрила власну справу.Та потрапити до майстра манікюру на сьогодні вже майже не можливо. Клієнтська база набрана погодинно повністю. А невеличкі часові вікна між приходом клієнта зайняті підготовкою до наступного, а ще – навчанням.

– В роботі з клієнтом важливо все, – говорить Поліна, – наприклад, алергія. Я використовую високоякісні матеріали, на які є сертифікати. Повна стерилізація, не залежно від епідеміологічного стану, адже цей вид діяльності з людьми, і щоб не занести інфекції, яку потім важко й довго лікувати, стерилізую весь інструмент, дезінфікуються всі поверхні повністю. Робота проводиться в рукавичках та масці, адже окрім бактеріальної загрози є пил при обробці нігтиків.

Цікавлюсь, як клієнт обирає собі дизайн манікюру, чи приходить з власними ідеями.

– По різному, – посміхається майстриня манікюру, – буває знаходять щось в інтернеті, приносять фото, та здебільшого пропоную обрати з моїх зразків.

А їх, тих зразків, стільки, що й очі розбігаються, і всі красиві, виконані високоякісно в різних техніках, стилях, дизайн просто заворожує. Розглядаючи кожен, хочеться саме такий, а перебираючи наступні, вже й вирішити дуже складно – всі й одразу.

 

– Так, обрати дизайн складно, вибір вже дуже великий, – посміхається Поліна, – але іноді й чую «та зроби щось новеньке». Хоча вибір кольорів гель-лаків дуже великий, вибір дизайну теж чи малий. Мода на місці не стоїть. Адже модний та красивий дизайн на нігтиках на сьогодні став основою образу в якості важливої деталі, яка підкреслює особистість та індивідуальність. Тому при виборі кольору перш за все питаю не улюблений колір, щоб мінімізувати його в роботі, а також важливо знати улюблені кольори. А гель-лаків у мене в достатку, будь-який колір та відтінок, що дозволяє задовольнити будь-які різнопланові бажання прихильниць прекрасного. Обирають різні техніки, в залежності від ситуації – розпис, принт зі складним етно-мотивом, щось романтичне, різні малюнки мережива, геометрія, флористика. Це може бути як повсякденний манікюр, так і урочистий, наприклад – весільний, новорічний, випускний, в якому може використовуватись техніка ліплення. Довжина нігтика, сама форма, як основа дизайну. В тренді зараз матовий манікюр, який доповнюють блескітки. Тут малюнок може бути абстрактним, з видовженням кольору.Дуже красиво й модно виглядають нігтики довгі та гострої форми з втіркою. З покриттям гель-лаку створюється дзеркальний ефект. Топові в моді дизайни з гель-лаковим покриттям – це френч, градієнтний манікюр, манікюр з «лунками», мінімалізм, «бите скло», з ефектом «кошачого ока», «sweetbloom».

А вибір матеріалів й справді величезний, гель-лаків на поличках не в один ряд. Велика кількість коробочок, ящичків, баночок з різними прикрасами – стрази, різноманітні за кольором та формою камінці, стрічки для декору та багато іншого.

Майстриня показує різні коробочки зі зразками готового манікюру. На одній пластинці розміщені зразки одного дизайну на кожен пальчик руки. Що дає одразу зрозуміти, як той чи інший буде виглядати вже на руці.

– Таке оформлення не просто допомагає у виборі. Цьому також навчають на курсах. Сама демонстрація, фото чи відео готової роботи теж дуже важлива в нашій діяльності. Можна вміти зробити гарний манікюр, та не вміти його продемонструвати. На курсах ми не просто підвищуємо свою професійність. Ми постійно вчимось новому. Я завжди кажу, варто вчитись, вчитись і ще раз вчитись. І звичайно це й навички, й розвиток, й пофесіоналізм, розуміння тренду моди. Не достатньо знати як зробити. Є дуже багато тонкощів, які важливо знати, аби не нашкодити людині, щоб не сталась, наприклад, деформація чи відшаровуваннянігтевої пластини.Навіть під час посиленого карантину, коли не можна було працювати з людьми, я проходила навчання на міжнародних курсах.

І Поліна показує сертифікати міжнародного зразка. Не встигла ще правда додати їх до своєї колекції на стіні, та я впевнена, вони матимуть особливе місце, адже це вже найвища оцінка професійності майстрині.

Час спілкування з майстринею сплинув швидко і не помітно. Тут не просто захоплюєшся красою. Розумієш, наскільки це творча художня робота високого рівню. Говорити можна нескінченно, і про все не розповіси. А людина цим живе, захоплюється, постійно вдосконалюється і  дарує частинку свого таланту й справжню красу та елегантність.