icon clock15.01.2021
icon eye262
Громада

Не я музику обрала, а вона мене

Ще в дитинстві Аню вабили музичні інструменти. Спочатку це були іграшкові, дзвін від яких не стихав в оселі родини Тимченко. З 2014 року маленька Аня зробила вибір і стала ученицею ще одного навчального закладу – Барвінківськоїдитячої музичної школи. Ще в садочку їй подобалось, як музичний керівник грає на піаніно. Вже тоді мріяла маленькою грати на великій сцені. Тож не дивно, що вибором стало фортепіано. А викладач Світлана Іванівна Хандій з року в рік поступово не просто показувала як  виконувати спочатку легкі, а потім складніші музичні твори, а й навчила відчувати музику. Адже мелодія може передавати почуття радості, смутку, любові та ніжності, краси і захоплення, а ще настрій природи. Протягом навчання в музичній школі Аня Тимченко не одноразово брала участь у звітних концертах закладу. А цього року вперше  наважилась взяти участь у Всеукраїнському конкурсі « Solovio ART». Отримавши ІІ премію Анна впевненіше готується до ще одного І Всеукраїнського конкурсу «JAZZ Solovio ART» і знову ІІ премія.

– В Ані улюблені стилі електро-поп та джаз, – з посмішкою говорить за свою ученицю Світлана Іванівна, – тож і композицію ми з нею обрали MichaelBuble-FeelingGood. Це складна композиція, але я бачу її здібності до гри на фортепіано, тож була впевнена, що журі конкурсу зверне на її талант увагу. Я радію і пишаюсь успіхам моїх учнів. Аня дуже здібна і талановита дівчина, мені приємно з нею працювати. Вона справжній самородок, працелюбна, старанна, наполеглива та артистична, цілеспрямована та закохана в музику.

Ще коли Аня зробила впевнено вибір на користь фортепіано, батьки вирішили подарувати їй цього інструмента, тим більше, що тато й сам з дитинства мріяв про нього. Не легко давалось дівчині навчання, та наполегливо продовжувала грати щодня по 4-5 годин, часто й до півночі. Адже з навчанням в загальноосвітній школі теж потрібно встигати. І хоча ні однокласникам, ні вчителям дівчина не розповідала, але щовечора після вивчених уроків сідала за улюблений інструмент і акорд за акордом вивчала мелодії, такти, щоб згодом батьки мали змогу насолоджуватись її професійною грою. Кожна композиція, кожен музичний твір – це наполеглива праця над собою, терпіння викладача та почуття батьків. А отримавши дві підряд нагороди, дві високі премії у Всеукраїнських конкурсах, Аня відчула натхнення і ще більше бажання займатись музикою. Для себе вже зробила життєвий вибір, і більш переконана, що не вона обрала музику, а музика обрала її. Тепер тільки вперед, до вищих досягнень. Адже кожна перемога – це вдячність своєму музичному викладачу Світлані Іванівні Хандій та батькам, за віру в неї, в її талант.