icon clock18.02.2021
icon eye266
НОВИНИ

Гостинці для звірів та птахів від сільських єгерів та їх помічників

Єгерська служба нашої організаці разом з активістами товариства протягом всього року проводять заходи по охороні й збереженню звірів у мисливських угіддях.А взимку ця робота важлива як ніколи – для жиких звірів і птахів цей період часу є справжнім випробуванням і голодом, і холодом, – розповідає керівник Барвінківської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Віктор Артамонов. –Ось і в ці дні сніжної зими і лютих морозів наші єгері працюють у своїх мисливських угіддях.Головне зараз – допомогти тваринам з кормами, щоб вони мали сили пережити холод і не стати здобиччю для хижаків. У спеціально відведених місцях зарані вже облаштовані годівниці, які постійно поповнюються кормами.
Єгер Новомиколаївських мисливських угідь Володимир Довгоспинний разом з помічником – мисливцем Юрієм Мариніним розсипали по годівничках зерно для фазанів – під снігом їм зараз складно знайти поживу, а для косуль та зайців, які водяться у тамтешніх лісосмугах, розклали ароматне лугове сіно – мають достатні його запаси, про які подбали ще літньої пори.
-Разом з чоловіком залюбки йдуть годувати звірів і наші діти – сини Володимир та Єгорка, – розповідає Надія Довгоспинна. – Вони й до заготівлі кормів в осінньо-літній період долучаються. І я тільки підтримую це захоплення хлопців. Хай змалечку вчаться любити природу, дбати про довкілля, піклуватися про тварин.

Не порожні годівниці для звірів та птахів у ці дні і в Червонополянському мисливському угідді, де єгерем Андрій Макогон.Десант у складі мисливців Геннадія Токарєва, Андрія Макогона, Юрія Гордієнка, Андрія Макогона пройшовся місцевими лісосмугами, залишаючи у годівницях гостинці для звірів –сіно, кормові вінички, зернові снопики, кукурудзу, зерновідходи тощо. І маленький Іванко також з дорослими долає цей гуманітарний маршрут, бо зі слів татка знає, що кожна залишина тут зернинка може врятувати життя пташки чи тваринки.До речі, і вдома у шестирічного хлопчика є годівничка для птахів.
І такі зимові рейди в лісосмуги проводяться у ці дні по всіх мисливських угіддях Барвінківщини.