А ви давно стріляли в тирі?

Нещодавно в Барвінковому з’явилась нова розвага. Поруч з відділенням Нової пошти відкрився тир. Тож, ми вирушили саме туди. Двері виявились зачиненими. Але є оголошення з номером телефону. Якщо є бажання постріляти, можна зателефонувати й домовитись.

– Двері поки що зачинені, бо триває карантин, – пояснює власник тиру, Віталій Уваренко, – тож, аби витримувати кількість відвідувачів, не порушуючи карантинних обмежень, домовляємось за телефоном. Колись в нашому місті був тир, але останнім часом все менше стає розважального для барвінківчан. А тир, це не просто розвага, а й вид спорту. Планую тут розмістити іграшки для дітей та для дорослих щось заохочувальне, у вигляді шампанського. Є багато задумів, але на все потрібні кошти, тож, поступово будемо втілювати сучасні новинки. Буде тут і статична мішень.

А поки що, є основне, стіл на два місця, та пересувні стелажі з баночками. Саме їх я спробувала збити. Та перш ніж взяти до рук гвинтівку. Віталій проводить інструктаж. Пояснює, як саме потрібно правильно тримати в руках гвинтівку, як цілитись, куди дивитись, та які є правила безпеки.

– Це хоч і не вогнепальна зброя, та все ж стрілецька. Заряджаємо хоч маленькими пластиковими кульками, та постріл має свою силу. Тому націлюємось тільки на мішень і стріляємо тільки тоді, коли нікого немає на відстані до неї чи біля. Аби ненароком не вибити ока. Це серйозна річ. Страйкбольна гвинтівка виробника AIRSOFT – Classik Army SLR-105 AK Швидкострільність 100м/с. Стіни й стеля закриті плівкою саме для того, щоб не відскакувала кулька, але стріляти, коли в залі стоїть людина – не можна. Це хоч і розважальне місце, але є певні правила, які необхідно дотримуватись. Бажаючих постріляти ще не так багато, але я сподіваюсь, що з часом це місце стане місцем розваг для дітей та відпочинку. У великих містах тир працює саме так, навіть створюються спортивні клуби, тож, сподіваюсь, барвінківчани теж зацікавляться.

Не буду хвалитись, але в мене з п’яти спроб п’ять влучено. Тож, гвинтівка налаштована і якщо вдалось мені збити пляшечки, то й у вас вийде.